Kasit Kuntsissa


Kuvataiteen kahdeksasluokkalaiset pitkän kurssin opiskelijat Kuntsissa keskiviikkona 4.4.


Kuva 1. NäyttelytietoaKuntsissa avautui 3. helmikuuta mielenkiintoinen näyttely Ihmisen kuva, jossa on teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista. Näyttely esittelee erilaisia tapoja, joilla ihmistä kuvataan nykytaiteessa. Ihmisen kuva on kuvataiteen klassinen aihe.Kuva 2. Opas kertoo Markku Laakson
Kaksoset jäätikön reunalla -teoksen tarinaa

Saimme oppaan kertomana kuulla mielenkiintoisia tarinoita teosten takaa ja synnystä, taiteilijoiden elämästä sekä heidän suhteestaan ihmisen kuvaan. Näimme eri tekniikoilla tehtyjä teoksia aina perinteisistä öljyväriteoksista veistoksiin ja valo-
ja videokuviin. Erityisesti jäi mieliimme Susanna Majurin teoksista erikoinen tekniikka, jossa oli käytetty valokuvausta, vahakangasta, uima-allasta ja vettä sekä ihmisiä uimassa altaassa. 


Tässä muutama oppilaiden kommentti heidän mieliin jääneistä teoksista:

Maalaus huppupäisestä hahmosta yläkerrassa jäi mieleeni. Teos esittää tummaa surullista hahmoa, joka katsoo oikealle. Teoksen yksinkertainen värimaailma ja hieno maalaustyö vei huomioni.

MInulle jäi mieleeni punainen taidekuva kasvoista. Se jäi mieleeni, koska se muistuttaa siitä miltä ahdistus tuntuu.

Keväinen taulu alakerrassa jäi mieleeni positiivisella tavalla. Kuva toi mieleeni keväisen kävelyn metsässä. Kuvassa oli vaaleat värit, jotka hyppivät vaaleista sävyistä tummempiin sävyihin. Pidin kuvasta, koska se oli avara ja valoisa.


Kannattaa käydä piipahtamassa Kuntsissa katsomassa ja kokemassa elämyksiä taiteen äärellä eli näyttely on vielä auki 22. huhtikuuta asti!

Kiitos oppaalle!Teksti: Mervi Wahlroos ja oppilaat
Kuva 4. Juhani Linnovaaran veistoksia
Kuvat: Mervi Wahlroos
Kuva 3. Kim Simonssonin teos Spitting girl