Seiskat kirjastossa ja museossa

Seiskaluokkalaiset kirjastossa ja Pohjanmaan museossa 


Olimme lauantaina 3.2 poikkeuksellisesti koulussa. Meille oli järjestetty museo- ja kirjastovierailu sekä eväät koululta. Lauantaikoulupäivällä korvattiin jokin ylimääräinen lomapäivä, ja päivän aikana suoritimme monialaista oppimiskokonaisuutta. 

Jokainen 7-luokka tuli hieman eri aikaan kouluun, mutta päivä oli kaikille samanlainen, ja se eteni seuraavasti: päivä alkoi kotiluokassa, jossa käytiin ensin käytännön asioita läpi, ja sen jälkeen siirryttiin bussille. Menimme bussilla Pohjanmaan museoon, jossa vierailimme kahdessa eri näyttelyssä: Terranovassa ja Vaasa 400 vuotta -näyttelyssä. Saimme myös tehtäväpaperit, joissa oli näyttelyihin liittyviä kysymyksiä. 

Näyttelyn jälkeen menimme kirjastolle, jossa söimme koulun eväät. Mukaan sai ottaa myös omia terveellisiä eväitä. Kun olimme syöneet, menimme kirjaston Draama-saliin, ja saimme jälleen uuden tehtäväpaperin; nyt tehtävänä oli kiertää kirjastoa. Tehtävien teon jälkeen palasimme takaisin vielä Draama-saliin ja tarkistimme tehtävät. Tämän jälkeen suuntasimme bussille, johon koulupäivämme päättyi.Teksti: oppilaat
Kuvat: Maria Hokkanen