Itsenäisyyden juhlavuosi

Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhla koitti koululaisille tiistaina 5.12.2017. Satavuotisjuhlan kunniaksi niin Vaasan kaupunki kuin meidän koulummekin panostimme juhlaan tavallista enemmän. 

Erityisesti 9. luokkalaisille päivä oli erityinen ja varmasti jännittävä. Aamupäivällä ysit vierailivat kaupungin kirkossa. Kirkosta ehdittiin kiiruhtaa koululle, jossa normaalista poiketen myös ysit ehtivät osallistumaan koulun itsenäisyysjuhlaan. Illalla oli edessä päivän kruunaava iltajuhla kaupungintalolla tanssiaisineen. Kättelyt kestävät joka vuosi pidempään ja ysit pääsivätkin totuttelemaan linnan juhlien tyyppiseen odotteluun, että kaikki saatiin sisään juhlasaliin. Ilta oli kaikille varmasti ikimuistoinen. Annukka Viitanen haastattelemassa.

Koulumme itsenäisyysjuhla oli muutamallakin tavalla erikoinen. Ensinnäkin saimme vieraaksemme alueemme sotaveteraaneja. Nuoret kuuntelivat hiiskumatta, kun saivat veteraanin kertomana kuulla entisaikojen elämästä. Perinteisiimme kuuluu juhlapuheet. Rehtorin lisäksi juhlapuheen piti varusmiespalvelusta suorittava, koulumme entinen oppilas, Katri Ala-aho. Puhe olikin varsin onnistunut. Toisena perinteenä toimitimme seppeleen Mustasaaren kirkon sankarihaudalle sodissa kaatuneita kunnioittaen. Juhlamme huippukohta oli Suomen satavuotisen historian läpikäynyt näytelmä, johon osallistui n. 50 oppilasta sekä juhlakuoro bändeineen. 

Itsenäisyyspäivä oli erityinen ja sai varmasti kaikki miettimään, miten hienossa maassa saammekaan elää.
Hyvää itsenäisyyden toista vuosisataa!