Kodin ja koulun päivä

Kodin ja koulun päivä

 
 
 
Variskalla vietettiin jälleen koulun ja vanhempainyhdistyksen järjestämää kodin ja koulun
päivää lauantaina 30.9. Päivä oli pakollinen koulupäivä, joten joko oppilaan tai huoltajan täytyi osallistua.
 
Päivä alkoi opettajien huoneessa rehtorin aamukahvilla, jonne aikuiset saivat tulla tapaamaan rehtoreita ja opettajia. Päivään sisältyi noin 4 tuntia. Kaikki aineet olivat perjantain lukujärjestyksen mukaisia.
 
Ensimmäinen tunti alkoi päivänavauksella klo 9:15 omasta kotiluokasta ja jatkui sitten klo 10:00 seuraavalle oppitunnille (perjantain 2. tunti) ja taas 10:45 (perjantaina 3. tunti). Välitunnit olivat noin 15 minuutin pituisia ja ruokailu asettui klo 11:15–11:45 paikkeille. Kello 11:45–12:15 oli omassa kotiluokassa järjestetty Vihreä lippu -tunti. 
Eri luokat ja kerholaiset olivat pystyttäneet omia myyntipöytiä ala-aulan käytäville. Ne sisälsivät leivonnaisia, kosmetiikkatuotteita ja pientä tavaraa. Jotkut luokat olivat järjestäneet halukkaille auton pesua, makkaran myyntiä, kioskeja, arpajaisia herkkukoreja varten ja jopa pelkokertoimia. Tavoitteena oli saada kerättyä hyvä budjetti luokan tilille ja sitä mukaan säästämään 9-luokan kevään reissua varten. 
 
 
Päivän päätteeksi oli järjestetty omaa ohjelmaa salissa. Saliohjelma järjestettiin klo 12:30–13:15 koulun liikuntasalissa. Ohjelmassa oli oppilaiden tekemä lajiesittely, jossa näytettiin lähes kaikki lajit mitä Variskan koulun oppilaat harrastavat. Esittelyn jälkeen vuorossa oli Suomi 100 -tanssi, joka harjoiteltiin ja tanssittiin kaikki yhdessä.
 
Saliohjelman jälkeen kaikki kokoontuivat vielä omissa kotiluokissaan, missä keskusteltiin siitä, millainen päivä oli ollut.
 

 
Teksti: Emmi Ruuskanen ja Matilda Vesilahti 9G
Kuvat: Mervi Wahlroos