Retki- ja valokuvauskerhon kevätretket

Retki- ja valokuvauskerho teki keväällä 2017 kaksi retkeä. Maaliskuussa menimme kuuntelemaan pöllöjä Iskmon hiljaisiin metsiin ja toukokuussa teimme nuotioretken vakiopaikallemme Ryövärinkarille.

Pöllöretki Iskmoon

Torstaina 23.3 kello 18 suuntasimme Variskan pihasta autoilla seitsemän oppilaan kanssa retki- ja valokuvauskerhon pöllöretkelle Iskmoon. Tarkoituksena oli kuunnella ja tehdä havaintoja pöllöistä sekä kuvata valomaalauskuvia. Kuulimmekin varpuspöllön huhuilua ja ehdimme muutaman valomaalauskuvankin saada, mutta liukas pikkutie teki tehtävänsä ja hinausauto sai nostaa toisen  autoistamme pöpeliköstä. Onneksi vauhtia ei ollut nimeksikään eikä kenellekään sattunut mitään. Retket suuntautuvatkin yleensä siksi koulun lähistölle ja säännöistä ja luvista pidetään koulussa tarkkaan kiinni ettei mitään pääsisi sattumaan oppilaille. Retkellä oli joka tapauksessa hauskaa ja saimme monta naurua liukastelustamme ja kommelluksesta. Hinausauto oli retkeilijöiden mielestä ehdottomasti reissun kohokohta eikä juuri kukaan muistanut retken jälkeen enää varpuspöllöhavaintoamme.


Varpuspöllön viheltelyyn voit tutustua Luontoportissa osoitteessa: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/varpuspolloMitäs pöllöjä nämä nyt sitten ovat?


Nuotioretki RyövärinkarilleMaanantai-iltana 29.5. teimme perinteisen nuotioretken Ryövärinkarille kahdeksan oppilaan ja kahden opettajan voimin. Ruovikosta kuului luhtakanan ääntelyä ja lintutornista bongasimme merikotkia, ruskosuohaukan, kalasääsken ja monia muita lintuja.
Nuotiolla herkuteltiin eväillä, muisteltiin menneitä ja pidettiin kovempaa meteliä kuin mölyapinalauma Amazonin sademetsissä. Hauskaa oli jälleen kerran!
Nuotioherkut maistuivat retkiporukallemme


Näkymä Ryövärinkarin lintutornista
Retki- ja valokuvauskerho toivottaa mukavaa kesää blogin lukijoille!


Hanna & Mervi