9D-luokan luokkaretki Prahaan

Praha 2017
 
9D vietti viikon 20 Tsekin pääkaupungissa Prahassa. Reissu oli hauska ja kaupunki ikimuistoinen. Moni oli pakannut mukaan jopa neljät pitkät housut lämpimistä sääennusteista huolimatta, mutta 25 asteen paahteessa vapaa-ajan shortsishoppailut osoittautuivat pelastukseksi.
   Viidessä päivässä ehdimme tutustua Prahan linnaan, vanhaan kaupunkiin, eläintarhaan ja moniin muihin nähtävyyksiin. Vesipuisto Aquapalace tarjosi mukavaa viilennystä viikon lämpimimpään päivään, jolloin lämpötila kohosi 30 asteen pintaan. 
   Yllätykseksemme saimme huomata ettemme olleet ainoat suomalaiset liikenteessä. Teatterissa ollessamme törmäsimme muuan ilmajokelaisiin, jotka olivat myös katsomassa paikallista näyttämötaidetta. Kaupunkiin oli tullut turisteja muualtakin maailmasta ja koimmekin oudon session istuskellessamme jäätelötauolla, kun joukko aasialaisia hyppäsi viereemme poseeraamaan ja ottamaan yhteiskuvia kanssamme. 
   Viimeisenä iltana söimme kolmen ruokalajin juhlaillallisen Petrinin kukkuloilla sijaitsevassa ravintolassa. Tunnelma oli rento ja iloinen, vaikka Prahan helteessä juhlavaatteet eivät olleet mikään mukavin vaihtoehto. Illan mittaan poikien paksut puvut ja tyttöjen korkeat kengät alkoivat maksaa hintaansa, mutta se oli sen arvoista. 
   Reissu sujui erittäin rattoisasti ja hotellimme viimeisen illan torakkavaroitus, eikä hissiin jumiin jääminenkään, ei pystynyt masentamaan matkalaisten mieliä. Kävimme ostoksilla joka päivä ja käyttörahan loppuun käyttäminen ei näyttänyt olevan ongelma kenellekään.  Lähdimme kotia kohti perjantai-iltana, joka sattui olemaan rakkaan Esamme syntymäpäivä. 
   Tätä varten on rahaa kerätty kolme vuotta ja tähän on hyvä lopettaa yläaste. 9D suuntaa nyt kohti uusia tuulia!