Vamia


kuva1. Auditoriossa

8 lk tutustuminen Vamiaan 


Kuva 2. Kasvisten pilkkomista
8. luokkalaiset tekivät ensimmäisen tutustumiskäynnin Vaasan Ammattiopistoon 9.2. Vierailimme Hansa-kampuksella palvelualan koulutustarjontaan tutustuen. 


Kokoonnuimme Silverian auditorioon, jossa meille kerrottiin ammatillisen tutkinnon perusteet. Saimme myös tietoa erilaisista väylistä ja mahdollisuuksista suorittaa ammatillinen perustutkinto esim. yhdessä ylioppilastutkintoon tähdäten tai urheilupainotuksessa. Kuva 3. Juoman valmistamista

Kuva 4. Kattaus "kevät"
Yhteisen osuuden jälkeen jakaannuimme ryhmiin luokittain ja pääsimme tutustumaan kaikkiin Hansa-kampuksen koulutuslinjoihin. Opiskelijat ja opettajat olivat valmistaneet meille ohjelmaa, jossa saimme kurkistaa opintojen sisältöön ja ihan käytännön tekemiseenkin.Aloitimme ruokapalvelujen puolelta tutustuen opetustiloihin sekä opetusravintola Silveriaan ja saimme tietoa myös mahdollisuudesta opiskella englanninkielisellä kokki-linjalla. 

Kuva 5. Verensokerin mittaamista
Kuva 6. Kuvausstudiossa

Kansainvälisyys tuli useassa koulutusohjelmassa esiin ja yksi opintojen tavoite onkin vahvistaa valmiuksia menestyä kansainvälistyvillä työmarkkinoilla. Usealta linjalta olikin mahdollista hakeutua työharjoittelujaksolle ulkomaille.

Kuva 7. Hiusvärejä
kampaamo Parcoksessa


Kiitos Vamian väelle hyvin organisoidusta tutustumiskäynnistä!Teksti: Sarianna Nikkola
Kuvat: Mervi Wahlroos