Variskan Retki – ja valokuvauskerho Vaasan raunioilla 28.11.2016

Huhut kertoivat, että Vanhan Vaasan rauniolla kummittelee öisin. Illan pimetessä lähdimme kahden opettajan ja neljän oppilaan voimin ottamaan asiasta selvää. Ehkä kamera paljastaa jotain sellaista, mitä ihmissilmä ei näe.  


Viereisessä pulkkamäessä oli vilinää, mutta raunioilla oli rauhallista. Kuvasimme aluksi vankityrmän ikkunaa. Hämmästys oli melkoinen, kuvaan ilmestyivät hohtavat kasvot, joita ei valokuvatessa näkynyt. Mitä tämä oikein tarkoittaa? Jatkoimme vanhojen porttien, ikkunoiden ja tiiliseinien kuvaamista. Sitten tapahtui taas outoja. Portin pieleen ilmestyi hohtava hattiwattia muistuttava hahmo ja tiiliseinää vasten näkyy avaruusolentoa muistuttava otus. Kauhistus!  


   

Hurjin oli vielä edessä. Yhteen kuvaan ilmestyi punaisia lieskoja. Aivan, kuin joku tulinen lentävä olio viuhahtaisi salin poikki. Tilanne kävi sen verran jännittäväksi, että päätimme jättää rauniot ja lähteä pulkkamäkeen. Onneksi mukana oli yksi pulkka!  


Pulkkamäessä harjoittelimme liikkeen kuvaamista pimeässä. Laskimme pulkalla ja heittelimme esineitä mäen huipulta alas nähdäksemme matematiikasta ja fysiikasta tutun paraabelin muotoisen heittokuvion.   
 


Uskomatonta mutta totta, myös näihin kuviin ilmestyi hohtavia kuvioita! Kukaan meistä ei osannut selittää tapahtumia. Päätimme jättää rauniot ja suuntasimme Alkulan tilalle grillikatokselle grillaamaan makkaraa ja syömään eväitä.
Luulimme kaiken olevan jo ohi, mutta kuten viimeinen kuva paljastaa, eivät oudot otukset jääneet raunioille…Retki ja valokuvauskerholaiset toivottavat kaikille leppoisaa Joulua!