Pärnu (22.11.2016-26.11.2016)

Pärnu ja Vaasa ovat tehneet yhteistyötä monta vuotta ja on ollut tapana että vaasalaiset nuoret menevät tutustumaan Pärnuun kouluihin ja pärnulaiset nuoret tutustuvat Vaasan kouluihin.

Tänä syksynä Variskan koululta 9. luokkalaiset Kureh Mo, Verneri Kilpeläinen ja Elizabeth Sebastiao ja Vöyrinkaupungin koululta 9.luokkalaiset Mikko Peltomäki, Lauri  Ylimäki, Emilia Viljamaa, Tinja Syväluoma ja Miina Taimisto menivät yhdessä musiikin opettajiensa (Heidi Kalliokoski, Variska ja Janette Pastuhov, Vöyrinkaupungin koulu) Pärnuuseen tutustumaan ja toteuttamaan muutaman konsertin yhdessä Pärnun musiikkikoululaisten kanssa. Olimme harjoitelleet jo lokakuun lopusta alkaen yhdessä muutaman oman kappaleen sekä pari pärnulaisten kanssa soitettavaa kappaletta. 

Tiistaina lensimme Vaasasta Helsinkiin, Helsingistä Tallinnaan ja Tallinnasta bussilla Pärnuuseen. Ensimmäinen päivä oli rennompaa, oli vapaa-aikaa ja ehdimme käydä esimerkiksi shoppailemassa. Illalla söimme illallisen ravintolassa yhdessä pärnulaisten opettajien kanssa.

Keskiviikkona ja torstaina kävimme tutustumassa Pärnun kouluihin. Teimme kaupunkikierroksen, jossa oli oppaina kolme pärnulaista 9.luokkalaista, kävellen. Meillä oli myös bändiharjoitukset Pärnun musiikkikoulun bändin kanssa. Saimme nauttia hyvästä virolaisesta koululounaasta sekä illallisesta ravintolassa pärnulaisten opettajien ja oppilaiden kanssa.  

Perjantaina oli viimeiset bändiharjoitukset  ja sen jälkeen meillä oli koululaiskonsertit Mai koulussa ja Vanalinna koulussa. Konserttien jälkeen illallinen, jonka jälkeen pääsimme kuuntelemaan hienoa pärnulaista nuorten laulajien finaalikilpailukonserttia nimeltään Sügisulg 2016 Pärnun konserttitalossa. Tuomariston tauon aikana oli meidän ja Pärnun musiikkikoulun oppilaiden yhteisesitys.

Lauantaina pakattiin tavarat ja lähdettiin takaisin bussilla Tallinnaan ja lentokoneella Tallinnasta Helsinkiin ja Helsingistä Vaasaan. 

Teksti: Kureh Mo, 9G ja Heidi Kalliokoski

Kuvia kouluvierailuilta
Mai-koulussa opetettiin kaikille lapsille systemaattisesti tanhua 1.luokkalaisista 9.luokkalaisiin.


Tammisaaren koulussa käytettiin viritettyjä käsikelloja koulusoittimina. Mielenkiintoista!Tammisaaren koulussa on Venäjän kielen ja kulttuurin painotus. He tarjosivat meille venäläistä teetä ja lettuja.


Perjantai 25.11


Päivä lähti käyntiin bänditreeneillä Mai-koulussa. Harjoittelimme päivän esitysten kappaleita, jotka olivat Riptide, Hakuammuntaa, So What, Englishman In New York, Take Five ja Cantaloupe Island. Harjoituksen jälkeen oli konsertti koulun oppilaille. 
Konsertin jälkeen pakkasimme soittimet keikkabussiin ja lähdimme kohti seuraavaa keikkapaikkaa, Vanalinna-koulua.Pärnun konserttitalon lavalla pe 25.11. iltana yhdessä Pärnun musiikkikoululaisten kanssa.