PiispantarkastusPIISPANTARKASTUS VARISKALLA PE 7.10.
Kuva. Rehtori Päivi Kaarniemi toivottaa
Piispa Simo Peuran tervetulleeksi Variskalle.Variskan 9 – luokkalaiset olivat valmistautuneet piispantarkastukseen yhteiskuntaopin tunneilla pohtimalla teemoja perjantaina pidettävään keskustelupaneeliin.

Paneelin juontajat Anniina Kankkonen ja Laura Turkkila suunnittelivat aiheiden ja kysymysten pohjalta paneelin sisällöt. 

Keskustelupaneeliin osallistuivat  piispa Simo Peura, Vaasan suomalaisesta seurakunnasta Jenna Utriainen, erityisopettaja Markku Alahäivälä, oppilaat Elizabeth Sebastiao ja Verneri Kilpeläinen.

Paneeli alkoi kyllä – ei kierroksella, jossa panelistit ottivat kantaa värein esitettyihin kysymyksiin: punainen merkitse kielteistä kantaa, vihreä lappu myönteistä näkemystä ja keltainen ettei ota kantaa. Kyllä – ei kierroksella tiedusteltiin mm. uskovatko panelistit aaveisiin ja mitä mieltä ovat tasa-arvoisesta avioliittolaista.
Paneelin avoimen keskustelun aiheet liikkuivat maahanmuutosta erilaisuuden hyväksymiseen. Nuorilta oli tullut vaikeitakin kysymyksiä, kuten miten voi luottaa toiseen ihmiseen. Panelistit pohtivat myös suhdettaan uskomiseen ja Jumalaan.