Kodin ja koulun päiväKoulu ja vanhempainyhdistys järjestivät jälleen yhteistyössä erilaisen koulupäivän lauantaina 8.10.2016.
Huoltajat pääsivät tutustumaan kouluun, opetukseen, opettajiin ja toisiin vanhempiin aitiopaikalta eli pulpetista käsin. Myös perheen pienimmät olivat tervetulleita! Päivä korvaa myöhemmin keväällä ilmoitettavan koulupäivän, joten joko oppilas tai huoltaja olivat velvoitettuja tulemaan kouluun.


Päivän aikana opiskeltiin maanantain lukujärjestyksen toinen, kolmas ja neljäs tunti noin 30 minuutin kokonaisuuksina. Toivottavasti kukaan ei unohtanut ottaa opiskeluvälineitä mukaan. Päivä alkoi opettajien huoneessa klo 8.30─9.15 rehtorin aamukahvilla, jonne aikuiset tulivat tapaamaan rehtoreita ja opettajia vapaamuotoisesti.

Kahdeksasluokkalaisten päivä alkoi auditoriossa, jossa Harry Swanljung kertoi yhteenvedon turvallisuuskävelystä,  jonka viime vuoden 7-luokkalaiset eli tämän vuoden 8-luokkalaiset tekivät keväällä. Yhdeksäsluokkalaisten tunnit olivat lukujärjestyksessä mainituissa luokkatiloissa, mutta heidän oppituntiensa sisällöt liittyivät Energinen Vaasa -monialaiseen oppimiskokonaisuuteen, yhteishakuun sekä laaja-alaiseen osaamiseen.

Opettajien huoneessa oli myös aloitelaatikko, mihin sai tuoda koulunkäyntiin liittyviä terveisiä tai ehdotuksia Variskan opettajakunnalle. Aamukahvin jälkeen kuunneltiin päivänavaus kotiluokissa klo 9.15 alkaen, minkä jälkeen opiskelu alkoi. Kotiluokissa jaettiin tarkemmat ohjeet päivän aikatauluista ja luokkatiloista.Luokilla oli perinteisesti monenlaista myytävää ala-aulassa. Aulatiloissa esiteltiin myös monenmoista projektia, joita jo syksyn aikana ollaan tehty luokissa. Päivä päättyi saliohjelmaan, jossa kerrottiin arpajaisissa voittaneet sekä pelattiin perinteinen oppilaat vastaan huoltajat -salibandyottelu. Tällä kertaa huoltajat voittivat täpärästi 3-2 jännittävän ja melko tasaväkisen pelin.

Toivottavasti nähdään taas ensi syksynä kodin ja koulun päivän merkeissä!