Himmeli löysi paikkansa koulun aulan katossa


Kuva 1. Eija Koski ja 
Vaasan suurin himmeli
Keväällä 2016 Vaasan Variskan koululla vietettiin 28.4.2016 Suurta Pajapäivää, jonka teemana oli kulttuuri- ja kansainvälisyys. Tavoitteena oli tutustuttaa oppilaat maahanmuuttajataustaisten oppilaiden kulttuureihin sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä toistemme kulttuureista ja tavoista. Pajoissa tutustuttiin sekä etnisiin kulttuureihin mm. musiikin, rytmien, vaatteiden ja ruokakulttuurin kautta, että myös omaan suomalaiseen perinnekulttuuriimme mm. karjalanpiirakoita ja himmeliä tehden. Tavoitteena oli myös tutustuttaa oppilaita mahdollisimman moniin koulun ulkopuolisiin toimijoihin: yrittäjiin, yhdistyksiin ja seuroihin, taiteilijoihin ja käsityöläisiin, jotta nuoret tutustuisivat eri ammatteihin sekä heille syntyisi kontakteja koulun ulkopuolisiin toimijoihin. 

Kuva 2. Himmeli aulassa
Kevään blogikirjoituksessa luki myös että yli kolme metriä korkea himmeli nousee lähiaikoina koristamaan Variskan koulun ala-aulaa. Tämä suuri himmeli on rakennettu 43 pienemmästä himmeleistä, joiden materiaaleina on käytetty mustia pillejä ja sähköputkea noin 520 kappaleen verran. Himmelipajassa perinnekäsityön opettajana toimi Eija Koski.

Syysloman aikana vahtimestarit olivat laittaneet tuulemaan -oppilaiden pajapäivänä tekemä himmeli pääsi paikalleen aulan kattoon roikkumaan. Kiinnittämiseen tarvittiin hieman korkeampaa kalustoa kuin emännänjatkosta -kattohan nimittäin aulassa on n. kahdeksassa metrissä. Kiitokset vahtimestareille kiinnittämisestä!
Kuva 3. Himmeli