Toinen kesätyöporukka aloitti työnsä juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Koulu oli hiljentynyt alkukesän viikoista huomattavasti, mutta kasvimaalla ja Yxgärdessä hommat jatkuivat siitä, mihin edellisen ryhmän kanssa jäätiin. 

Aloitimme työt istuttamalla kasvimaalle vielä vähän lisää kukkia ja herneitä sekä pari kurpitsaa. Lisäksi siistimme istutuslaatikkojen välit ja poistimme rikkaruohoja penkeistä ja käytäviltä. 

Yxgärdessä yritimme raivata rikkaruohoja ja pitkää heinää pois puutarhasta. Ruohonleikkuu ei tosin onnistunut kovin hyvin käytössä olleella koneella: se jumittui jatkuvasti, koska heinä oli liian pitkää. Lisäksi ruohonleikkurin ohjausvarsi irtosi tasaisin väliajoin, mikä hidasti työntekoa entisestään.
Johan ärsytti!


Onneksi välillä pystyi tekemään vaihtoehtoisia töitä, 
kuten korjaamaan rappusia ja puutarhan porttia. Toisella viikolla kuljetimme kiviä Yxgärdestä Alkulaan, jotta saimme laitettua maanpeitekankaat hyvin uusille käytäville.Yxjärdessä jatkoimme ruohonleikkuuta ja rikkaruohojen kitkemistä. Ruohonleikkurin sijaan leikkasimme heinää viikatteella. Viikatteen käyttö näytti melko rajulta, mutta onnistui hyvin ja osoittautui hyväksi menetelmäksi. Valitettavasti viimeisenä päivänä ruohonleikkuu lopahti kuitenkin tälläkin menetelmällä lyhyeen, koska viikatteen terä meni rikki iskeytyessään maahan.Sateen sattuessa vietimme aikaa koululla: hoidimme akvaarion, kastelimme kukkia, kirjoitimme blogitekstin ja muutaman kyltin Alkulaan, siivosimme kasvihuonetta ja kehittelimme teknisen työtiloissa kurpitsoille ”kodit” eli harsoille tukevat pylväät. Ehdimme myös siivota hieman puutarhavarastoa sekä käydä Plantagenissa kukkaostoksilla.
Mitä olette oppineet kesätyöjakson aikana?
  • Olemme oppineet istuttamaan eri kasveja. 
  • Olemme oppineet, miten akvaariota hoidetaan. 

Muita kommentteja:
  • Pidimme töissä istuttamisesta ja myös viikatteen käyttö oli mukavaa. 
  • Kasvimaan lannoittaminen oli vähän epämiellyttävää, samoin hyttyset Yxgärdessä.
  • Työjaksossa oli hyvää se, että sai työkokemusta seuraaviin töihin. 
  • Hyvä asia on myös se, että jatkossa osaamme hakea töitä itsenäisesti. 

- Kesätyöntekijät