Taideprojektin jatkoa sekä luokan oma päivä 1.6.2016Aikaisemmassa blogitekstissä  25.2.2016 kirjoitin taideprojektista:

9-luokkalaiset pitkän kuviksen oppilaat saivat vieraita tunneille. Pohjoismaisen yhteistyön läänintaiteilija Jimmy Pulli Pohjanmaan Taiteen edistämiskeskuksesta on järjestänyt  yhteisötaidetyöpajaa. Työpajassa taiteilijapari Local A. http://www.local-a.org Tukholmasta tuli kouluvierailulle meille Variskalle pitämään yhdeksäsluokkalaisille pajan, jossa oppilaat ensin tutustuivat erilaisiin paviljonkeihin. Esimerkkeinä olivat mm. Setterbergin suunnittelema rantakioski Vaasan rannassa sekä uudempia paviljonkeja ympäri maailmaa. Sen jälkeen oppilaat saivat ehdottaa Ristinummelle väliaikaiseksi rakennelmaksi rakennettavalle paviljongille sijaintia. Paviljongin tarkoituksena on, että ihmiset voisivat kokoontua sen ympärille ja sisälle keskustelemaan eri asioista tai esiintymään tai vaikka vain viihtymään yhdessä.  Lopuksi oppilaat rakensivat pienoismalleja pienissä ryhmissä paviljongeista. Myöhemmin keväällä oppilasryhmän kanssa käymme uudestaan katsomassa miten paviljonki rakentuu ja voisimmeko me olla apuna sen pystyttämisessä. 

1.6.2016
Nyt paviljonki on valmistunut ja sijaitsee Ristinummen ostoskeskuksen takana. Osa oppilaista on ollut apuna pystyttämässä teosta. Teoksesta tuli muuntuva teos eli siihen saa kiinnittää purkkaa. Kävimme luokan omana päivänä 7A-luokan kanssa katsomassa teosta ja tekemässä oman osuutemme teokseen :-).
 
 
 
Kävimme myös katsomassa Kyläkeskuksessa mitä kasveja tekemiimme ja Pajapäivänä 28.4.2016 Kyläkeskukseen viemiimme kasvatusalustoihin on istutettu.  Eli 7. luokkien oppilaat olivat tehneet aikaisemmin ns. kasvatusalustoja Vaasan Setlementtiyhdistyksen tilauksesta Ristinummen kyläkeskukseen Kultanummeen. Pajapäivänä oppilaat kantoivat alustat kyläkeskukseen sekä kärräsivät hiekkaa ja multaa alustoihin. Kyläkeskuksen väki oli nyt istuttanut alustoihin kasveja. Täytyy sanoa että oli kiva nähdä kuinka alustat ovat hyvässä käytössä!
 
 
 
 
 
 
 
Toivottavasti niistä on Kyläkeskukselle paljon iloa!