Retki- ja valokuvauskerho
Retki- ja valokuvauskerho 
Retki- ja valokuvauskerho teki tämän lukuvuoden aikana 4 retkeä lähiympäristömme luontokohteisiin. Retkille osallistui oppilaita 7- ja 8-luokilta sekä tietysti kerhon innokkaat vetäjät, Mervi Wahlroos ja Hanna Mikkola.
 

Alkusyksystä retkeiltiin Söderfjärdenin meteoriittikraatterilla. Valokuvasimme auringonlaskun valossa kylpeviä peltolakeuksia ja satojen kurkien iltalentoa pelloilta saaristoon.
 


Loppusyksystä teimme eräänä pimeänä iltana retken Pilvilammelle taskulamppujen valossa. Teema oli valomaalaus eli valolla, esimerkiksi led-lampuilla, piirtäminen ja maalaaminen pimeälle taustalle. 
 

Keväällä, vielä lumen peittäessä maan, teimme retken Suvilahden entiselle kaatopaikalle, jossa harjoiteltiin maisemakuvausta. Huipulla bongattiin myös tähystelevä isolepinkäinen rosvonaamio naamallaan.
 


Toukokuun viimeisenä päivänä teimme lukuvuoden viimeisen retken Ryövärinkarin lintutornille. Sää oli aurinkoinen ja lähes helteinen. Paistoimme makkaraa ja suklaabanaaneja sekä tähyilimme kaupunginlahdella majailevia merikotkia. Retki onnistui hienosti, vaikka kesän ensimmäiset hyttyset söivät retkeläiset melkein hengiltä.
 
 


Teksti: Hanna Mikkola
Kuvat: Mervi Wahlroos + oppilaat