LIIKUNTA- ja KULTTUURIPÄIVÄVariskan koko koulu pääsi liikkumaan tiistaina 15.9. Perinteikäs päivä koostui monenlaisista tietoiskuista ja tehtävistä sekä tietenkin liikkumisen ilosta!


Pilvilampi
Pelaamista
Seitsemäsluokkalaiset tutustuivat lähellä sijaitsevaan ns. vihreään kohteeseen eli Pilvilampeen.  Alue koostuu hienosta metsäalueesta sekä suuresta lammesta, josta Vaasa saa juomavetensä. Lampea kiertää pieni hiekkatie, joka alkaa Ristinummella hautausmaan vierestä ja päättyy Höstvedelle. Reitin varrella oli kuusi rastia, joissa oli erilaisia tehtäviä. Rasteja pitivät mm. Ristikka, seurakunta, vihreä lippu -raati ja oppilaskunta. Matkan varrella tarjottiin myös keittoa ja paistettiin makkaraa, jotta jaksettaisiin kiertää koko kierros.
Makkaranpaistoa
Variskan koulun oppilaiden kansallisuudet

Kahdeksasluokkalaisten kierros kulki Vanhan Vaasan alueella. Kierroksella kuultiin Vaasan historiasta, tutustuttiin mm. kirkkoon, Alkulan koulupuutarhaan ja Yxgärdeen sekä Runsorin yrityskylään. Oppilaat saivat myös suunnitella ja rakentaa luokkien omia linnoja palikoilla mukaillen valleilla sijainnutta linnaa.


Hovioikeus
Setterbergin muistomerkki

Yhdeksäsluokkalaiset tutustuivat uuteen Vaasaan eli 1850-luvun palon jälkeen rakennettuun Vaasaan. Reitti alkoi Merimuseosta, joka johdatti oppilaita Vaasan historiaan merellisenä kaupunkina. He saivat myös kuulla yliopiston alueen historiasta sekä nykypäivästä. Pohjanmaan museolla oppaat vielä kertasivat Vaasan historiaa sekä myös kertoivat Pohjanmaan museosta ja lähettivät oppilaat valokuvasuunnistamaan ympäri keskustaa. He suunnistivat kartan rastien mukaan ja etsivät kartan rakennuksia ja veistoksia ja ottivat niistä kuvia (huom.kuvat oppilaiden ottamia).

Kasarmi
Vapaudenpatsas


Sää suosi onneksi koko päivän sillä aurinko paistoi ja oli myös syyskuuksi lämmintä.

Ehkäpä Vaasa on nyt entistä tutumpi ja tunnemme taas hieman paremmin historiaamme vaasalaisina!