Kevon vaellus 31.8.-4.9.2015 päivä 4

Alas ja takaisin ylös- meininki tuli tutuksi päivien aikana. Joskus pääsi helpommalla portaita pitkin, kun toisinaan oli kovin kivinen kipuaminen tai lasku.

Metsäisempiäkin maisemia nähtiin

Kevon kanjoni näytti upealta toisestakin päästä

Neljännen päivän taukopaikalle päästiin ennätysnopeasti. Lieko syynä rinkkojen keventyminen.

Täällä ihmettelimme palanutta turvesuojaa eli kammia.

Jyrkällä rinteellä kapealla polulla oli yhdessä kohtaa laitettu köysi reunalle turvaksi. 


Välillä reitti kulki kelottuneessa metsässä. Elämiä näkyi harvinaisen vähän: muutama poro juoksenteli kauempana tunturilla ja metson ääni kuultiin. Muuten oli hyvin hiljaista.

Reissun neljäs aikuinen Timo kielekkeellä. Tällä paikalla osa porukasta teki äitiensä kauhuksi "itsemurhavideoita" eli hyppäsivät kielekkeeltä alas kuin tyhjyyteen. Todellisuudessa pudotus oli reilu metri.

Paikoin alkoi näkyä ruskan väriloistoa.

Loppumatkan pitkospuut ennen viimeistä yöpymispaikkaa.

Taustalla näkyy Norjan lumisia rinteitä

Neljännen päivän vaellus oli 16,5 km, mutta matka sujui joutuisasti. Näissä maisemissa yövyimme ja aamulla matka bussille oli enää 2,5 km. Nelostien raskasliikenne kuului vaimeasti tänne saakka.

Me teimme sen! Syystäkin voi olla ylpeä. Mahtava porukka jaksoi sitkeästi loppuun saakka, vaikka rinkan paino, väsyneet lihakset, hiertyneet olkapäät/lanteet tai jalkojen rakot tuntuivat välillä ylitsepääsemättömiltä. Yhtään tosissaan lausuttua valitusta ei kuultu koko matkan aikana. Huippureissu ja upeita nuoria :)