Ruusun päivä

Variskan koululla järjestettiin Ruusun päivänä, maanantaina 4.5.2015 kansainvälinen ilta. Illan teemana oli eri kulttuureihin tutustuminen ja yhdessäolo. Ilta oli avoin kaikille koulumme oppilaille, heidän huoltajilleen ja sisaruksilleen - siis koko perheelle.

Koulumme yhdeksäsluokkalaisista koostuva ryhmä suunnitteli juhlan Mmt-tiimin pienellä avustuksella. Ideointi ja toteutus oli lähes kokonaisuudessaan nuorten käsialaa.

Ilta alkoi huoltajille tarkoitetulla alustus- ja keskustelutilaisuudella aiheesta ”Nuorena Suomessa”. Alustuksesta vastasivat koulu- ja oppilaitostyön koordinaattori, FM Annamari Tuomela ja monikulttuurisuustyön koordinaattori, TM Kirsti Kosonen. Omia kokemuksiaan suomalaisesta kulttuurista ja opiskelusta jakoi sympaattisesti Variskan entinen oppilas Lema Mamuzai.

Lastenhoito oli järjestetty oppilaiden toimesta perheen pienemmille lapsille tämän osuuden aikana ja oppilaat valmistelevat tämän ajan yhteistä iltajuhlaa perheiden tuomista monikulttuurisista herkuista.

Iltajuhlassa meille tarjoiltiinkin jännittäviä makuja maailmalta, oppilaidemme esittämänä musiikkia ja laulua, kauniista koristeista ja pukukirjosta puhumattakaan – saimme siis todella nauttia kansainvälisestä tunnelmasta! Ruusun ilta oli ensimmäinen laatuaan, mutta tämän kokemuksen siivittämänä otamme sen varmasti perinteeksi! Kiitos kaikille järjestelijöille!