Kasien vierailu Vaasan ammattiopistolle


Maaliskuun viimeinen aamu ei mennyt ihan vanhan sanonnan mukaan "maaliskuu maata näyttää", sillä taivaalta tuprutti iloksemme kunnon takatalvi. Se ei kuitenkaan kasien ja luokanohjaajien menoa haitannut, sillä jo ennen kahdeksaa kaikki olivat linja-autoissa matkalla kohti ensimmäistä ammattiopistovierailua Hansa-kampukselle. Meitä olivat vastassa Annu-opo, Riitta-opo sekä Minna-opo ja pitkä liuta reippaita tuutoropiskelijoita, jotka ottivat meidät lämmöllä vastaan. Aloitimme tutustumalla Vaasan ammattiopiston "Silveriaan" eli hotelli-, ravintola- ja cateringalaan. Kiersimme oppilaitosta tuutorien johdolla tutustuen talon tarjontaan pikkuisten luentojen muodossa ja käytännössä kierrellen luokissa ja opetuskeittiöissä, joissa opettajat sekä opiskelijat meille kertoivat kokin, tarjoilijan ja vastaanottovirkailijaopiskelijoiden arjesta. Pääsimme myös kurkkaamaan kuuluisaan baariluokkaan ja opiskelijoiden tekemään hienoon  kattausnayttelyyn. Tässä talossa myös tarjoilu oli kohdallaan (kuten arvata saattaa) ja saimme upeat annokset kokkiopiskelijoiden taikomia pannacotta-herkkuja!

Hotelli- ja ravintola-alan opintoihin tutustumisen jälkeen siirryimme toiselle puolelle kampusta, jossa pääsimme liiketalouden ja viestinnän puolella perehtymään turvallisuusvalvojan, merkonomin, datanomin sekä media-assistentin opintoihin. Saimme kuulla sekä oppilaiden, että opettajien kertomana alasta monta uutta asiaa. Tietokoneiden maailma tuntui tällä puolella olevan varsin vahva!  
 
Ruokailun jälkeen jatkoimme tuutoreiden opastamana matkaamme sosiaali- ja terveysalan opintoihin, pääsimme siis kurkistamaan lähihoitajien opiskeluun esimerkiksi harjoitellen pareittain sokkokävelyä. Osallistuimme tietovisaan Lanu- eli lapset ja nuoret suuntautujien puolella, perehdyimme persoonallisuuteemme värien muodossa, saimme nähdä hammashoitajien mielenkiintoisia välineitä ja operaatioita sekä koettaa ns. "kännilaseja" mielenterveys- ja päihdepuolen opiskelijoiden opastuksessa. Parcoksen puolella pääsimme puolestaan piipahtamaan parturikampaajien sekä kosmetologien valtakunnassa. Monta ammattia tuli siis tutuksi, ja huhtikuussa jatketaan sitten tekniikan ammattien parissa.

Marika-opo